Nenek Bongkok Tiga – Kisah Fantasi Seram yang Memukau Penonton

Viu, platform hiburan digital terkenal, kembali mempersembahkan satu lagi siri Viu Original yang menarik berjudul “Nenek Bongkok Tiga”. Siri fantasi seram ini diarahkan oleh Datuk Yusry Abdul Halim, yang juga mengarahkan siri-siri popular lain seperti Seribu Nina dan She Was Pretty pada tahun 2022. Dalam artikel ini, kita akan mengulas secara mendalam mengenai siri yang hebat ini yang pasti akan mencuri hati penonton di seluruh Malaysia.

“Nenek Bongkok Tiga” menampilkan barisan pelakon baru dan lama yang berbakat dalam industri lakonan di Malaysia. Antaranya termasuklah Hun Haqeem, Meerqeen, Sara Ali, Syafie Naswip, Syazwan Zulkifly, Ashraf Muslim, Fimie Don, Sara Mack Lubis, Rykarl Iskandar, Sherie Merlis, dan Datin Sofia Jane. Dengan barisan pelakon yang hebat ini, penonton pasti akan terhibur dengan aksi dan persembahan mereka yang menawan.

Nenek Bongkok Tiga

Episod: 10
Tarikh Tayangan di Viu: 9 Februari 2023
Skrip: Azhar Amirulhisyam
Pengarah: Yusry Abdul Halim
Produksi: Independent Pictures Sdn Bhd
Lagu OST: Selamanya Kita – Altimet & Kungfu Heidi

Watak Pelakon

Hun Haqeem sebagai Zamir
Meerqeen sebagai Adi
Sharlie Merlis sebagai Nenek
Sofia Jane sebagai Samira
Sara Ali sebagai Alis
Syafie Naswip sebagai Sani
Sara Mack Lubis sebagai Malia
Fimie Don sebagai Mior
Syazwan Zulkifly sebagai Salim
Ashraf Muslim sebagai Haikal
Rykarl Iskandar sebagai Zaid
Dhia Irdina sebagai Hana Kecil
Zainal Ariffin Ismail sebagai TV Host
Hana Tiha sebagai Kaira
Iskandar Syahidan sebagai Hairi
Khai Sabri sebagai Lelaki Murung / Taufiq
Esma Daniel sebagai Hateem
Aida Aris sebagai Marni
Louisa Chong sebagai Aunty Koh

Sinopsis Nenek Bongkok Tiga

Kisah “Nenek Bongkok Tiga” bermula apabila lapan orang diculik dan dijadikan tebusan dalam sebuah rumah agam yang terletak di Hutan Bukit Luruh, lokasi yang terkenal dengan kisah orang hilang. Mereka dituduh oleh penghuni rumah agam tersebut, Nenek, sebagai penceroboh kawasan yang dimiliki oleh satu entiti misteri bernama Tuan Tanah. Untuk bebas dari rumah agam tersebut, mereka perlu melaksanakan beberapa cabaran yang melibatkan permainan tradisional masyarakat Melayu.

Pada mulanya, kumpulan ini bekerjasama untuk menghadapi cabaran-cabaran yang ditetapkan oleh Tuan Tanah. Namun, seiring dengan berjalannya waktu, cabaran yang semakin sukar memaksa mereka untuk mengkhianati satu sama lain demi terus hidup. Misteri Bukit Luruh mula terungkai, dan niat tersembunyi Nenek juga mula terbongkar.

Kemisterian semakin terasa apabila satu demi satu nyawa melayang dan individu menghilang tanpa sebarang penjelasan. Persengketaan yang berlaku mencetuskan kehancuran sehingga mendorong mereka sanggup membunuh untuk memiliki tempat yang mereka duduki. Akhirnya, mereka tersedar bahawa situasi ini bukan sekadar permainan, tetapi nyawa mereka menjadi taruhan. Adakah mereka mampu bersatu dan bertahan akibat dosa lampau yang mereka lalui? Apakah sebenarnya tujuan Nenek dan Tuan Tanah? Semua jawapan akan terbongkar dalam siri menarik ini.

Coretan

Dengan alur cerita yang menarik dan berliku-liku, “Nenek Bongkok Tiga” pasti akan memikat hati penonton yang menggemari kisah seram dan misteri. Siri ini menggabungkan elemen-elemen tradisional dengan unsur-unsur kontemporari, menjadikannya satu karya yang menarik bagi penonton dari pelbagai latar belakang dan usia.

Secara keseluruhan, “Nenek Bongkok Tiga” merupakan satu lagi siri Viu Original yang menjanjikan pengalaman menonton yang menghiburkan dan mengasyikkan. Dengan barisan pelakon yang berbakat, pengarahan yang cemerlang oleh Datuk Yusry Abdul Halim, skrip yang menarik dan alur cerita yang penuh misteri, siri ini pasti akan menjadi fenomena yang akan dikenang oleh penonton Malaysia.

Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan “Nenek Bongkok Tiga” mulai 9 Februari 2023, hanya di platform Viu. Bersedia untuk terpesona dengan kisah seram fantasi yang menarik ini yang pasti akan menguji keberanian dan kebijaksanaan para watak dalam menghadapi cabaran yang menakutkan dan misteri yang mengejutkan. Saksikan bagaimana mereka berusaha untuk mengungkap rahsia di sebalik legenda Nenek Bongkok Tiga dan membebaskan diri dari cengkaman Tuan Tanah yang menakutkan.

Nantikan pengalaman menonton yang menegangkan dan mendebarkan bersama “Nenek Bongkok Tiga”, hanya di Viu!

Leave a Comment