My Lovely Angel (2021)

My Lovely Angel (2021) adalah sebuah drama penuh inspirasi yang mengisahkan perjuangan dua watak, Jae-Sik dan Eun-Hae, dalam membina hubungan dan mengatasi rintangan dalam kehidupan mereka. Drama ini mengajarkan kita tentang pentingnya komunikasi, kekuatan cinta, dan pengorbanan dalam kehidupan, serta bagaimana kita bisa membentuk hubungan yang bermakna walaupun dalam keadaan yang tidak diingini.

Kisah Jae-Sik dan Eun-Hae

Jae-Sik, CEO sebuah agensi acara bernama Sik Entertainment, yang hanya memiliki sebuah kereta terpakai dan tidak mempunyai pejabat, terpaksa menghadapi kenyataan pahit apabila Ji-Young, seorang model naratif yang bekerja dengannya, meninggal dunia secara tiba-tiba. Jae-Sik bimbang tentang tidak dapat mengambil semula wang yang terhutang, lalu memutuskan untuk mengunjungi rumah almarhum Ji-Young.

Di rumah tersebut, Jae-Sik bertemu dengan Eun-Hae, anak perempuan Ji-Young yang tidak dapat melihat, mendengar, atau bercakap. Demi mendapatkan kembali wangnya, Jae-Sik merancang untuk menyasarkan deposit rumah Ji-Young dan berpura-pura menjadi bapa Eun-Hae. Oleh kerana keadaan yang memaksa, Jae-Sik dan Eun-Hae terpaksa hidup bersama.

Perubahan dalam Kehidupan Mereka

Kehidupan mereka penuh cabaran akibat komunikasi sukar, antara lelaki yang obses dengan  kebersihan dan kanak-kanak kurang upaya. Namun, lama kelamaan, Jae-Sik berjaya berkomunikasi dengan Eun-Hae menggunakan hujung jari dan membuka dunia baru bagi mereka berdua.

Leave a Comment